Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2013 23:46 - Защо Сърбия сменя тактиката?
Автор: bazabg Категория: Политика   
Прочетен: 1044 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗАЩО СЪРБИЯ СМЕНЯ ТАКТИКАТА ?

 

Преди няколко дни на посещение в България пристигна Сръбския Президент Николич.

Който каза :’’ Тапали ли сме се ,но вече ще бъде друго”Сърбия направи историческа грешка като си мислеше ,че проблемите с целоста на Югославия могат да се решат със сила.Но разбра ,че подобно на България и нейната съдба ще се реши от Великите сили.Те решиха Сърбия да остане без Косово.Сръбското влияние на Балканите отслабва.

      Днес Сърбия сменя тактиката.Осъзнала ,че запазването на Косово е възможно само чрез членство в ЕС.Изведнъж се сети за Българското малцинство и за това ,че можем да живеем по-добре ако си сътрудничим.Само че,има някой дребни неща който трябва да бъдат уредени.

 Да се прехвърлим за кратко в ГЕРМАНИЯ ,ПРОВИНЦИЯ ХЕСЕН,едно малко селце наречено Шаафхайм.В края на селото в полето се намира наблюдателна кула на която в  каменна плоча на стената е записано от коя до коя година там е минавала границата между Франция и Германия.

     Та ако Сърбия е рещила да бъде коректна ,да прави нещата по новому освен да се погрижи за войнишките паметници да отбележи и тези места където е минавала   границата между двете  държави преди Великите сили да и подарят части от западните Български земи.Другото което трябва да направи е да се извини на Българите в Македония за насилствената сърбизация която е провеждала.Вярно е ,че сме малки държави и проблемите Ни често са предизвикани от световните сили ,но докато не сме честни по между си няма как да се получат нещата.А българските политици да Бъдат Твърди и да използват този исторически шанс за утвърждаване на исторически истини ,а не само да пренаписват учебниците по история.



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. renterra - Много точен коментар
09.02.2014 02:43
Понякога се чудя кое е повече на Балканите - различните проблеми или отделните държави. Войните, които сме водили помежду си през изминалия век, са ни оставили разделени, недоверчиви и изпълнени с предразсъцъци един към друг. Сърбия, нападнала ни в гръб само дни след съединяването на нашето Княжество с фалшивата и несправедливо откъсната от него Румелия, както и като държава, подчинила силом всичките западнобалкански народи (с изкл. на Албания) и провеждала активна политика по асимилацията на българското малцинство на територията на Стара Сърбия, както дори на българското мнозинство в Македония, трябва да се извини официално за сторените злини. Иначе ще стане като в една сръбска шега, в която накрая им остава само Белград.

Поздравления за краткия, но точен коментар по един важен въпрос, съзнателно или несъзнателно пренебрегван от нашето прогнило политическо съсловие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bazabg
Категория: Политика
Прочетен: 19614
Постинги: 7
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930